Nederlands

Guia AW


Agia.- Vereniging van gidsen-vertalers van de Alentejo, gesticht op 24 juni 2003, dit was de eerste vereniging van een toeristische informatie verstrekkende groep, van Portugal. Gevestigd in Évora , wereldpatrimonium stad van UNESCO en hoofdstad van de Alentejo.Dit is het gebied waar de leden van deze vereniging hoofdzakelijk werkzaam zijn.

Alle leden zijn officiële gidsen-vertalers , met grote ervaring in het begeleiden van bezoekers en toeristen, volledig toegerust om de individuele gast of groepen te gidsen in meerdere talen: Portugees, Engels, Spaans, Frans, Duits, Italiaans of Nederlands. .

Elke dag is er een wandeling door de museumstad Évora mogelijk, die begint om 10 uur bij de Posto de Turismo (VVV) , op het Praça do Geraldo, (Gerards plein) waar iedereen zich bij kan aansluiten. Deze wandeling gaat langs de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad.Er bestaan nog ander city tours , b.v. Elvas, Monsaraz en Marvão, waarvoor van te voren geboekt moet worden.

Naast de gegidste tours door Évora, Elvas, Monsaraz en Marvão, zijn er nog meer mogelijkheden om de Alentejo te ontdekken, tours die we aanbevelen zijn:

-Archeologische tocht bij Évora: door het platteland rond Évora gaand, verkennen we het archeologische
patrimonium, zoals: Ante do Zambujeiro, Cromeleque doa Almendres, rotstekeningen van Escoural,
en de Romeinse villa Torega.
-Middeleeuws Monsaraz en de wijngeschiedenis. –Een tocht waarbij we de middeleeuwse stad Monsaraz ontdekken, met zijn sisterne en kasteel, met aansluitend een bezoek aan het wijngoed Esporão.
-Naaldkunstenaars van Arraiolos- De traditie van handgemaakte tapijten van Arraiolos ontdekken.
Met de mogelijkheid een atelier te bezoeken waar deze historische kunst in dit Alentejaanse dorp wordt beoefend.
-Het land van Koning Manuel 1- We gaan naar Beja, een stad waar we de manuelien stijl en de tegels bewonderen en in de voetsporen treden van Zuster Mariana Alcoforado met haar platonische passie.
-Kastelen aan de rivier de Raia- Alandroal, Juromenha, Elvas en -waarom niet- Olivença. Een vededigings linie van de nationaliteit, met zijn kastelen, burchten en eeuwenoude tradities.
-De Joodse geschiedenis in noord Alentejo- Het bewijs van de verbanning van de Joden uit Spanje in de vijftiende eeuw , gevormd door de gebouwen van Castelo de Vide en Marvão, deze laatste stad is kandidaat voor de lijst van wereldpatrimonium van UNESCO.
-De Alentejaanse kust.

Dit zijn enkele van de hoogtepunten om in deze regio te ontdekken. Reken op ons voor hulp om uw tocht te plannen en samen zullen we de Alentejo ervaren...

Informatie en reserveringen:
info@alentejoguides.com
T: +351 963702392